The woman behind the brand

djeranie

Totaal uitgeput werd ik wakker van een 8u+ durende nachtrust op een zonnige ochtend in juli. Ik bracht Trey naar school en besloot dat het niet veilig was om zo de snelweg te pakken. Ik meldde me ziek, reed naar huis en belde de huisarts. Die stuurde me door voor bloedonderzoek. Een paar dagen later kwam de uitslag, alles was normaal! Huh? Oh wacht gelukkig ben ik gezond…maar dan zit het dus tussen me oren. Daar zat ik op de bank en realiseerde me dat ik veel te lang door was gegaan, over mijn grenzen.

het moet echt anders, maar hoe?

Wat ik hierboven omschrijf was het keerpunt van juli 2018. Ik was net van een drukke opdracht vol uitdaging als projectleider op een reguliere functie gezet als schuldhulpverlener. Ik verveelde me stierlijk, want ik had nog nooit zo’n kleine en simpele caseload gehad.

Ik had me net per 1 juli ingeschreven bij de KvK en in het begin kon ik nog van alles uitzoeken over ondernemen…achteraf gezien, van wat ik dacht dat nodig was, daar kwam ik later dan achter. Maar daar was ik ook al snel klaar mee.

De rustige opdracht, de uitspraak van de echtscheiding en de zomerdagen brachten me in een rustiger vaarwater waarin mijn lichaam op de rem trapte.

Mijn mentor gaf me de opdracht om elke dag een wandeling te doen, al was dat het enige wat ik deed. Want het liefste bracht ik Trey naar school en keek ik Netflix tot het weer tijd was om Trey op te halen. Om vervolgens weer op de bank te ploffen tot het tijd was om te koken en naar bed te gaan. Maar dit was niet het leven wat ik voor ogen had.

Door de wandelingen kreeg ik best snel weer mijn energie terug. Ik wilde niet in een burn-out slippen, ik had gezien bij een vriendin wat dat kon doen. Ik wilde dat mezelf maar vooral Trey niet aandoen.

Toen ik na 3 weken weer terug kwam op het werk, nog wel moe, maar niet langer uitgeput, was ik letterlijk binnen 2 uur klaar met het achterstallige werk. Toen besloot ik op aanraden van mijn mentor het gesprek met mijn werkgever aan te gaan. Long story short, we kwamen er niet uit en we gingen met wederzijds goedvinden uit elkaar.

Net weer single na 7 jaar, alleenstaande moeder en net in een vrije sector woning, gaf ik toch mijn vaste contract op en leverde mijn lease-auto inclusief tankpas in. Ik besloot dat het voorlopig de fietsbrigade zou worden, want door de scheiding had ik geen reserves om een nieuwe auto aan te schaffen.

Maar ik wist dat blijven in die gouden kooi geen optie was, ik stierf mentaal een langzame dood. Overdreven? Nee ik slipte letterlijk een burn-out in en wie zou dan voor Trey moeten zorgen? Ik moest wel.

And the day came when the risk to remain tight in a bud was more painful than the risk it took to blossom. Life is a process of becoming, a combination of states we have to go through. Where people fail is that they wish to elect a state and remain in it. This is a kind of death.

– Anaïs Anaïs

Tijd voor een nieuw verhaal

Ik besloot om te onderzoeken hoe ik mijn kwaliteiten het beste kon gebruiken en met dat talent geld kon verdienen. Wat kon ik doen waardoor ik weer met plezier elke dag uit bed kon stappen, want de koek was op om in schuldhulpverlenersland te werken.

Ik had teveel mensen geholpen en gezien, die aan het einde van hun latijn waren. En bijna allemaal gaven ze aan dat als ze beter wisten, ze niet bij de gemeente hadden hoeven aankloppen. De tientallen ondernemers vond ik het ergste, want zij moesten tot voor kort nog altijd hun onderneming uitschrijven en weer in loondienst. 

Wat mij drijft is het antwoord op de vraag die ik die ondernemers stelde “Wat als je straks uit de schulden bent en je weer kan gaan ondernemen, maar nu weet je wel wat je moet doen. Hoe voelt dat?”. Die twinkeling in hun ogen, wakkerde een vuur in me aan om preventief ondernemers te helpen met kennis over het ‘vak ondernemen’ met de focus op money. Zodat jij niet je hoeft aan te melden voor schuldhulpverlening!

Want jij bent echt goed in datgene wat je doet, maar ondernemen is een vak op zichzelf!

N

Purpose

De reis die je maakt om betekenisvolle activiteiten te ondernemen waarbij je anderen helpt met jouw talenten en gaves die je bijna moeiteloos afgaan.

N

Lifestyle

De vrijheid om je eigen tijd en agenda te beheren die helemaal past bij het leven dat je wil leiden met jouw naasten, en daaromheen bouw je je business.

N

Profit

Meer dan genoeg geld verdienen om je dromen werkelijkheid te laten worden en dus ook genoeg om weg te kunnen geven aan mensen of zaken waarin jij gelooft.

Herkenbaar?
Nieuwsgierig wat ik voor je kan betekenen?
Klik dan op de knop hieronder en plan een kennismakingsgesprek.